De boom van Vrije Vogels

Geplaatst op: 13 juni 2024

Samen met DOK Meemaakpodium en Stichting CanIDream maakt Cultuurhuis de voorstelling Vrij Vertelt. Een bijzondere performance met verhalen over vrijheid, verteld en verbeeld door en voor Delftenaren. De voorstelling vindt plaats op zaterdag 29 juni, van 13.30 t/m 16.00 uur in OPEN aan het Vesteplein. Voorafgaand aan de voorstelling reizen we op maandag 17 en woensdag 19 juni door de wijk met de Boom van de Vrije Vogels (van 2,5 meter hoog!) om nog meer verhalen over vrijheid op te halen, kom je ook langs?

Workshop: De Boom van Vrije Vogels

De boom wordt in samenwerking met een kunstenaar gemaakt door Delftenaren zelf! We beplakken de boom en z’n takken samen. Help je mee? Iedereen is welkom! De materialen regelen wij. Meedoen is gratis. De workshop vindt plaats op maandag 17 juni van 12.00 t/m 17.00 uur, maar je kunt binnenlopen wanneer het voor jou uitkomt. Wil je jouw gevoel van vrijheid een plek in de boom geven, beschrijf dan ook een houten vogel voor in de boom. Locatie: Abtswoude Bloeit!, aan de Aart van der Leeuwlaan 332.

Wordt onderdeel van de voorstelling of expositie

Heb je 17 juni gemist? Geen probleem! De boom staat op woensdag 19 juni tussen 15.00 en 17.00 uur bij WijWest, in winkelcentrum De Hoven (tegenover supermarkt Dirk van de Broek). Je kunt vandaag op de foto gaan en onderdeel worden van de voorstelling of de expositie. Fotograaf Marco Zwinkels maakt portretten van mensen die zich vrij voelen. Deze foto’s worden gebruikt in de voorstelling en/of de expositie in OPEN. Daarnaast ontvang je de foto ook zelf digitaal.

Wil jij ook op de foto? Kom langs tussen 14.00 en 17.00 uur of stuur alvast even een mailtje naar suzanne@cultuurhuisdelft.nl om een tijd af te spreken. Daarnaast kun je vandaag ook een houten vogel beschrijven voor in de Boom van de Vrije Vogels.

Expositie: De Boom van Vrije Vogels

In aanloop naar de voorstelling Vrij Vertelt is er een expositie te zien in OPEN die vrije vogels uit Delft laat zien; mensen die durven te zijn wie ze willen zij, die veerkracht tonen en die overeind blijven ondanks tegenslagen. Je ziet hier de Boom van Vrij Vogels met quotes en portretten van deze mensen. De expositie is te zien van 24 t/m 29 juni in OPEN. Op zaterdag 29 juni kun je ook zelf een houten vogel beschrijven met een zin, quote of uitspraak over jouw gevoel van vrijheid en deze een plek in de boom geven.

Voorstelling: Vrij Vertelt op 29 juni

De voorstelling Vrij Vertelt gaat over vrijheid in alle soorten en maten. Van jong tot oud, grote en kleine onderwerpen en van internationaal tot in Delft geboren en getogen, de verhalen zijn allemaal anders en stuk voor stuk uniek. ‘Vrij vertelt’ geeft een podium aan kinderen, jongeren en senioren en de verhalen kunnen worden beleefd door te luisteren, te kijken en te ervaren.

De voorstelling vindt plaats op zaterdag 29 juni in OPEN van 13.30 t/m 16.00 uur en bestaat uit drie delen. DOK Meemaakpodium verzorgt de verhalen voor kinderen. CanIDream maakt een programma voor de jongeren. Cultuurhuis Delft maakt een performance bestaande uit verhalen in film, vertellingen en theater gericht op volwassenen en ouderen. Onder regie van Marjet Roerink, film van Ton Spruit en coaching door Delft Vertelt. Luister naar het verhaal van Monireh over een bijzondere ontmoeting bij het stoplicht, of ervaar het verhaal van Ank die op de leeftijd van 92 jaar nog altijd vrijwilligerswerk doet.

Complete programma Vrij Vertelt op een rij

  • Maandag 17 juni: help mee met het beplakken van de boom
    • Tijd: Loop binnen tussen 12.00 – 17.00 uur.
    • Locatie: Abtswoude Bloeit, Aart van der Leeuwlaan 332.
  • Woensdag 19 juni: ga op de foto
    • Tijd: 14.00 – 17.00 uur
    • Locatie: WijWest in de Hoven, tegenover supermarkt Dirk van de Broek.
  • Maandag 24 t/m zaterdag 29 juni: expositie Boom van de Vrije Vogels
    • Tijd: Openingstijden OPEN
    • Locatie: OPEN, Vesteplein 100
  • Zaterdag 29 juni: voorstelling Vrij Vertelt
    • Tijd: 13.30 – 16.00 uur
    • Locatie: OPEN, Vesteplein 100

Alle activiteiten zijn gratis om aan deel te nemen en om te bezoeken.

Vrij Vertelt is onderdeel van het DOK Meemaakpodium, georganiseerd door DOK, de bibliotheek van Delft, Stichting CanIDream en Stichting DelftsPeil. Het project is mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdrage van de gemeente Delft, het fonds Cultuurparticipatie en Fonds 1818.

Foto: De boom van Vrije Vogels. Fotograaf: Ester Kluitman.

Deel dit bericht