Zomerfestival op vrijdag 5 juli

Geplaatst op: 19 juni 2024

Op vrijdag 5 juli van 16.00 tot 22.00 uur nodigen we iedereen van harte uit voor het Zomerfestival in de tuin van Abtswoude Bloeit! Samen vieren we de zomer met live muziek, heerlijk eten, creatieve workshops voor alle leeftijden en gezellige kinderactiviteiten.

16.00 – 18.00 uur – Workshops

Van 16.00 tot 18.00 uur kun je doorlopend deelnemen aan verschillende creatieve workshops. Maak bijvoorbeeld een cyanotype-print samen met Maaike, kom hoepelen met Robin Hoop en maak een graffitikunstwerk met Roelof.

18.00 – 22.00 uur – Muziek

‘s Avonds uur kun je genieten van het live muziekprogramma. Om 18.00 uur treedt muziekduo SynTone, bestaande uit Sanne en Tygo op, zij spelen eigen liedjes en covers in het pop genre. Aansluitend treedt om 18.45 uur de Oekraïense zangeres Veronika Zablotska op, zij gaf vorig jaar op ons festival zo’n spetterend optreden dat we haar wel opnieuw moesten vragen voor deze editie. Je kunt een mix van Engelse en Oekraïense liedjes verwachten, gezongen door een zangeres met een gouden strot.

Om 19.45 uur is het tijd om actief mee te doen met de Muziekquiz! Weet jij welk nummer bij welke artiest hoort? En uit welk film dat ene nummer eigenlijk komt? Beantwoord je alle vragen goed? Dan wacht er een mooie prijs. De Muziekquiz wordt verzorgd door de coaches van de Open Studio.

En we sluiten om 21:00 uur af met een klapper van een optreden van Delftse rapgroep Stackademics, bestaande uit producer Rebars en de rappers Powernerdy en Fredje Pareto. Met hun Nederlandstalige hiphop vol slimme teksten en humor weten zij het festival feestelijk af te sluiten.

Eten

Tijdens het festival verzorgen de koks van het Cultuurhuis Delft heerlijke gerechten, van BBQ-spiesen tot soep en van fruitsalade tot shakshuka. Er is voor ieder wat wils!

Kinderactiviteiten

Voor kinderen is er genoeg te doen tijdens het festival. Naast de creatieve workshops hebben wij ook weer een springkussen en verschillende spellen om samen te spelen, zoals XL Twister en Jenga. En natuurlijk hebben we ook dit jaar weer heerlijk zoete suikerspinnen.

Foto: Zomerfestival Cultuurhuis 2023. Fotograaf: Esther de Cuijper.

Deel dit bericht