Zomeragenda Cultuurhuis

Geplaatst op: 28 juni 2024

Van 13 juli t/m 25 augustus is het zomervakantie. Voor veel van onze vaste activiteiten geldt een zomerstop in de vakantie. Dit betekent dat activiteiten niet doorgaan in de zomer, en weer in september opstarten. Maar er is gelukkig nog van alles te doen! We zetten daarom voor je op een rij welke zomerse activiteiten er wel doorgaan.

Juli & augustus: Expositie Cultuurhuis Vertelt in DOK Voorhof

De tienermeiden van Studio 015 vullen deze zomer de expositie in de bibliotheek. Ze maakten cyanotype foto’s, een techniek om foto’s te maken met de zon. Heel bijzonder om te zien! Locatie: Duke Ellingtonstraat 203, Delft.

Vrijdag 5 juli – Zomerfestival

Van 16.00 tot 22.00 uur nodigen we iedereen van harte uit voor het Zomerfestival in de tuin van Abtswoude Bloeit! Samen vieren we de zomer met live muziek, heerlijk eten, creatieve workshops voor alle leeftijden en gezellige kinderactiviteiten. Locatie: Aart van der Leeuwlaan 332. Bekijk het programma.

Woensdag 10 juli – Zomerfeest voor tienermeiden

Een afsluitend zomerfeest bij Jongerencentrum The Mall en daar zijn wij met Studio 015 natuurlijk bij! We gaan spiegels versieren met glasverf. Van 15.00 tot 17.30 uur. Locatie: Hermesstraat 65.

Zondag 14 juli: Delft Vertelt in de tuin

Bij Delft Vertelt vertellen Delftenaren waargebeurde verhalen, die ze zelf hebben meegemaakt. Kom je ook luisteren? Onze Monireh komt vertellen en Omar & Ahmad van Open Studio komen optreden. Tickets zijn € 2,50 / € 5,- via www.delftvertelt.nl. Van 15.00 tot 17.00 uur. Locatie: Tuin Abtswoude Bloeit, Aart van der Leeuwlaan 332.

Woensdag 17 juli – ontwerp je eigen tas (4 – 18 jaar)

Ga aan de slag als ontwerper en creëer een eigen design voor op een tas. Ontwerp unieke mode met behulp van textiel, vilt, naald en draad, strijkfolie en een snijplotter. Laat je creativiteit de vrije loop en ontdek innovatieve technieken onder begeleiding van de onze vakdocent van KITE en Studio 015. Maak iets bijzonders dat echt bij jou past! Het is een inloopworkshop tussen 13.30 en 16.00 uur. Dus kom gezellig langs wanneer het voor jou uitkomt! Je kunt gratis meedoen. Locatie: DVV Delft, Kerkpolderweg 12

De workshop is onderdeel van een groter event: het Panna Knock Out toernooi. Maak kennis met (straat)voetbal. Er zijn shows van Nasser El Jackson, creatieve activiteiten (ontwerp je eigen tas), archery tag, muziek & gaming en er is een springkussen! Dit event vindt plaats van 12.00 tot 16.00 uur bij DVV Delft, Kerkpolderweg 12. Je kunt je aanmelden voor het toernooi op locatie om 11.45 uur.

Maandag 19 augustus – Pop-up Boekenclub

Deze zomer organiseert DOK een pop-up zomerleesclub. Een éénmalige bijeenkomst waarbij we het gaan hebben over het boek ‘De Camino’ van Anya Niewierra. Onder het genot van koffie, thee en iets lekkers bespreken we dan samen dit boek. Op 19 augustus vindt de leesclub plaats in de tuin van Abtswoude Bloeit aan de Aart van de Leeuwlaan om 19.00 uur. Wil je meedoen, kijk dan op de website van DOK voor meer informatie.

Woensdag 28 augustus – Podium Pannenkoek

Geniet van live muziek en zoete pannenkoeken met stroop / poedersuiker! Vanaf 18.00 uur ben je welkom om een pannenkoek te eten. De muziek start vanaf 19.00 uur. Loop gezellig binnen! Locatie: Abtswoude Bloeit, Aart van der Leeuwlaan 332.

Zaterdag 31 augustus – Cultuurhuis Delft op Club Delft Festival

Het Club Delft Festival is een gratis festival waar alle amateurkunsten (podium- en beeldende kunsten) van Delft zich kunnen presenteren. Met verschillende podia, tenten, een dansplein, foodtrucks en kramen belooft het een feestelijke en inspirerende dag te worden. En natuurlijk is Cultuurhuis Delft er ook bij!

Je vindt ons in de zone Buzz & Beezz met een eigen hotspot. Hier kun je onder andere workshops volgen en ontdekken wat Cultuurhuis Delft allemaal doet en organiseert. Daarnaast zijn er door de dag heen meerdere optredens op verschillende podia vanuit Cultuurhuis Delft te zien. We kijken ernaar uit je daar te ontmoeten! De dag is van 12.00 tot 20.00 uur. Locatie: Festivalterrein KD Buiten in het Kabeldistrict, Schieweg 15B.

Zondag 1 september – Zomerpicknick Tanthof

Bewonersvereniging Heel Tanthof Delft organiseert een zomerpicknick, en Cultuurhuis Delft is erbij! Kom picknicken in het park, neem je eigen kleedje en lekkers mee. Er wordt gezorgd voor muziek en activiteiten. Tijd: 12.00 – 15.00 uur. Locatie: Abtswoudse Park. Meer informatie.

Foto: Zomerfestival Cultuurhuis 2023. Fotograaf: Esther de Cuijper.

Deel dit bericht