Verhalen op het Meemaakpodium

Geplaatst op: 27 september 2024

Cultuurhuis zit bomvol verhalen. Vijf hiervan werden gedeeld tijdens het Meemaakpodium. Bekijk de video's en aftermovie van deze prachtige verhalen van Ank, Nico, Ria, Wim en Monireh.

De vijf verhalen over vrijheid werden onder regie van theatermaker Marjet Roerink samengevoegd tot een prachtige voorstelling, die onderdeel werd van het Meemaakpodium. Er waren vier korte films met de vertellingen van Ank, Nico, Ria en Wim, gefilmd en verwerkt door camera- en geluidsman Ton Spruit, te zien. En een live vertelling door Monireh op het podium.

De verhalen

Bijna alle verhalenvertellers zaten ook vandaag in het publiek. Hun verhalen werden prachtig met elkaar verbonden. Ank (92 jaar) roerde het publiek met haar levensverhaal. Wim, die het tekenen weer oppakte na zijn scheiding, maakte in de film een tekening van Ria die hij vandaag op het podium cadeau gaf aan haar. Ria’s verhaal ging over haar tijd in de opvang, waar ze 2 keer werd opgevangen, en hoe ze haar leven weer op de rit kreeg met hulp van maatschappelijk werker Tanja.

Nico Jouwe kon niet fysiek aanwezig zijn. Hij was bij veteranendag, een event dat voor hem zo belangrijk is. Maar kunstenares Efrat maakte zijn portret in klei, die je in de film tot stand ziet komen terwijl Nico zijn verhaal over de geschiedenis van Nieuw-Guinea vertelt. Het portret van klei stond op het podium.

Meemaakpodium

Stichting Delfts Peil, initiatiefnemer achter Cultuurhuis Delft, was binnen het Meemaakpodium verantwoordelijk voor het onderdeel met de volwassenen. DOK verzamelde verhalen van kinderen en CanIDream van jongeren. “Het was een feestelijke middag met een traan en een lach waar herkenning, erkenning en prachtige ontmoetingen plaatsvonden.”

Foto: De verhalenvertellers, onder regie van Marjet Roerink van Cultuurhuis Delft, samen op het podium in OPEN. Fotograaf: Esther de Cuijper.

Deel dit bericht