Terug naar overzicht

Boom van de Vrij Vogels

Afge­lo­pen maan­den reis­de de boom van de Vrije Vogels door Delft. In de boom wor­den ver­ha­len over vrij­heid ver­za­meld. Nu staat hij in de ruim­te van Wij­West in win­kel­cen­trum De Hoven, tegen­over de super­markt Dirk van de Broek. Deel ook jouw gevoel van vrij­heid en geef het een plek in de boom! 

Gemaakt door Delftenaren

De boom werd ont­wor­pen door Esther Kluit­man en op 17 juni is hij samen met de kun­ste­naar beplakt door Delf­te­na­ren. Tij­dens deze work­shop wer­den ook de eer­ste ver­ha­len van vrij­heid opge­haald in de boom gehangen.

Rei­zen­de boom

Op 17 juni stond de boom in Abts­wou­de Bloeit. De boom heeft daar­na op 19 juni bij Wij­West Dicht­bij gestaan. Er zijn toen ook prach­ti­ge foto­por­tret­ten gemaakt van de men­sen die hun ver­haal ach­ter­lie­ten. Van 24 t/m 29 juni stond de boom in OPEN in de bin­nen­stad om ver­ha­len over vrij­heid op te halen. Nu staat hij de gehe­le zomer weer in Wij­West en kun je jouw ver­haal een plek geven.

Film en voorstelling

Een aan­tal van de opge­haal­de ver­ha­len kre­gen een gro­ter podi­um. Onder regie van the­a­ter­ma­ker Mar­jet Roe­rink en came­ra- en geluids­man Ton Spruit waren er op 29 juni in OPEN vier kor­te films te zien met de ver­tel­lin­gen van Ank, Nico, Ria en Wim. Daar­naast ver­tel­de Moni­reh daar haar ver­haal in the­a­ter­vorm. Deze mid­dag was een samen­wer­king met DOK Meemaakpodium.

Waar zijn de ver­ha­len te zien?

De ver­ha­len in de boom krij­gen zeker nog een ver­volg, houd via de kana­len van Cul­tuur­huis in de gaten waar ze hier­na nog meer te zien, luis­te­ren en bekij­ken zijn: www.cultuurhuisdelft.nl | @cultuurhuisdelft | schrijf je in voor de nieuwsbrief

Foto: Vogel in de boom. Foto­graaf: Esther de Cuijper.