Herinneringen in steen

Geplaatst op: 31 januari 2024

Luister de makers met hun eigen stem het verhaal achter hun kunstwerk van keramiek vertellen. De verhalen verdienen het om gehoord te worden en zijn daarom hier online te horen.

Cultuurhuis Vertelt

Dinsdag 12 december 2023 om 14.00 uur opende de Expositie ‘Cultuurhuis Vertelt’ met een tentoonstelling keramiek gemaakt door de vrouwen van het Creatief Atelier. De verhalen achter het keramiek zijn met een koptelefoon te horen in de expositie. Je hoort de makers met hun eigen stem het verhaal achter het werk vertellen. De verhalen verdienen het om gehoord te worden en zijn daarom ook hier online te horen. Elk verhaal duurt ongeveer 3 minuten.

Creatief Atelier Cultuurhuis

Het Creatief Atelier Cultuurhuis komt elke week op dinsdagochtend bij elkaar in wijkcentrum BuitenGewoon om onder begeleiding van een kunstenaar aan de slag te gaan. Door het jaar heen wisselen de kunstvormen, onderwerpen en docenten. De lessen keramiek werden begeleidt door kunstenaar Maaike Kalkhoven. De groep bestaat uit een hechte groep vrouwen die altijd openstaan om nieuwe deelnemers te verwelkomen.

Over Cultuurhuis Vertelt

De expositie Cultuurhuis Vertelt geeft een podium aan de kunstwerken en de verhalen van deelnemers aan de activiteiten bij Cultuurhuis Delft, in de wijken Voorhof en Buiten. In de expositie zie én hoor je echte verhalen van Delftse inwoners. Achter de kunstwerken die te zien zijn, zitten verhalen die het verdienen om vertelt te worden. Verhalen over grote, maar ook over kleine onderwerpen. Altijd persoonlijk en echt. De expositie is te zien in Bibliotheek DOK Voorhof, aan de Duke Ellingtonstraat 203 in Delft. Door het jaar heen wisselt het werk in de expositie.

Luister ook mee naar het interview door Omroep Delft met Maaike Kalkhoven over de expositie Cultuurhuis Vertelt, van 10 januari 2024: 

Foto: Opening expositie Cultuurhuis Vertelt met expositie keramiek van Creatief Atelier op 13 december 2023. Fotograaf: Maaike Janssen.

Deel dit bericht