Jan Schoonhoven en Yuro Moniz

Geplaatst op: 12 januari 2024

Bewonder werk uit het Creatief Atelier! De werken geïnspireerd op de kunst van Schoonhoven zie je in DOK Voorhof en keramiek gemaakt met kunstenaar Yuro Moniz in Museum Prinsenhof.

Creatief Atelier Cultuurhuis

De vrouwen van de groep Creatief Atelier Delft gaan elke dinsdagochtend creatief aan de slag. Onder begeleiding van wisselende kunstenaars werken ze een periode aan een vorm van handwerken, zoals weven, patchworken of keramiek. De workshops worden vaak afgesloten met een expositie, gevuld met verhalen achter de kunstwerken en de makers ervan. Binnenkort zijn bijvoorbeeld de werken geïnspireerd op Jan Schoonhoven te zien in DOK Voorhof. Later dit voorjaar zie je keramiek gemaakt onder begeleiding van kunstenaar Yuro Moniz in Museum Prinsenhof Delft.

Cultuurhuis Vertelt

Half december 2023 opende de expositie Cultuurhuis Vertelt. De expositie geeft een podium aan de kunstwerken en de verhalen van deelnemers aan de activiteiten bij Cultuurhuis Delft, in de wijken Voorhof en Buitenhof. In de expositie zie én hoor je echte verhalen van Delftse inwoners. De expositie trapte af met drie keramiek kunstwerken van de vrouwen van Creatief Atelier Cultuurhuis over de thema’s eenzaamheid, vrouwenrechten en de kleur in jezelf terugvinden.

Op dinsdag 27 februari wisselt de expositie en zijn er opnieuw werken van de vrouwen van het Creatief Atelier te zien. Deze keer zijn het werken geïnspireerd op de kunst van Jan Schoonhoven, die de afgelopen maanden te zien was in Museum Prinsenhof Delft. Waarbij de vrouwen ook een bezoek hebben gebracht aan de tentoonstelling Lothar Wolleh ziet Jan Schoonhoven. Meesters in ritme en licht, in het museum.

Museum Prinsenhof Delft

Het Creatief Atelier heeft daarnaast nog een mooie samenwerking met Museum Prinsenhof Delft op de agenda staan. Op woensdag 28 februari (20.00 t/m 22.00 uur) komt kunstenaar Yuro Moniz vanuit het project de Delftse Blik langs bij het Cultuurhuis in Abtswoude Bloeit (Aart van der Leeuwlaan 332). Zij maakt in co-creatie met Delftse inwoners een kunstwerk van keramiek rondom het thema vrijheid. De objecten die de vrouwen maken vormen straks ornamenten in het kunstwerk dat later in het voorjaar een prachtige plek krijgt in het museum!

Eerder te zien bij

De werken van de vrouwen van het Creatief Atelier waren in 2023 al te zien in het project van Woord & Draad op de locaties Theater de Veste, Expositieruimte 38CC en Museum Prinsenhof Delft. Ook kon je werk van hen tegengekomen op de Delftse Keramiekdagen en in het afstudeerwerk van kunstenaar Funda Göçer.

Wil je ook meedoen?

Heb je interesse om mee te doen met het Creatief Atelier Cultuurhuis? Leuk! Stuur van tevoren een bericht naar aanmelden@cultuurhuisdelft.nl om te checken of er plek is. De bijeenkomsten vinden plaats op de dinsdagochtend van 10.00 t/m 12.00 uur in Wijkcentrum Buitengewoon aan de Mozartlaan.

Let op, de bijeenkomst met kunstenaar Yuro Moniz vindt bij uitzondering plaats bij Abtswoude Bloeit aan de Aart van der Leeuwlaan 332, van 20.00 t/m 22.00 uur op woensdag 28 februari 2024. 

Foto: vrouwen aan het werk bij Creatief Atelier Cultuurhuis. Fotograaf: Esther de Cuijper.

Deel dit bericht