Schoonhoven in Cultuurhuis Vertelt

Geplaatst op: 8 maart 2024

Bij DOK Voorhof zie je in maart en april 15 prachtige werken geïnspireerd door Jan Schoonhoven, gemaakt door de vrouwen van het Creatief Atelier.

Jan Schoonhoven in Cultuurhuis Vertelt

Naast de kunstwerken zijn er foto’s en quotes van de vrouwen te zien over het werk en proces erachter. De expositie is te zien tijdens openingstijden van DOK Voorhof. Maaike Kalkhoven is de coördinator van het Creatief Atelier en Ellen Toet was de afgelopen weken de begeleider van de workshops over Jan Schoonhoven.

Het werk van Jan Schoonhoven

Jan Schoonhoven (1914 – 1994) liet zich inspireren door details uit het straatbeeld van Delft, zoals hekjes en dakpannen. Die geometrische vormen zette hij in herhaling, waardoor het bijzonder werd. Lichtval en schaduw speelden hierbij een belangrijke rol. De vrouwen van het Creatief Atelier hebben ter inspiratie ook de tentoonstelling over Jan Schoonhoven in Museum Prinsenhof Delft bezocht. Maaike: “De WhatsApp groep van de vrouwen van het Creatief Atelier ontplofte de afgelopen periode letterlijk van de foto’s met patronen die ze opeens overal zagen, in walnoten, in bandensporen op de bouwplaats,

Omroep Delft

Maaike Kalkhoven en Ellen Toet waren op 6 maart te gast bij Omroep Delft om meer te vertellen over de werken in de expositie Cultuurhuis Vertelt. Luister meer om alles te ontdekken hierover:

Creatief Atelier Cultuurhuis

Het Creatief Atelier Cultuurhuis komt elke week op dinsdagochtend bij elkaar in wijkcentrum BuitenGewoon om onder begeleiding van een kunstenaar aan de slag te gaan. Door het jaar heen wisselen de kunstvormen, onderwerpen en docenten. De groep wordt gecoördineerd door Cultuurcoach en kunstenaar Maaike Kalkhoven.

Over Cultuurhuis Vertelt

De expositie Cultuurhuis Vertelt geeft een podium aan de kunstwerken en de verhalen van deelnemers aan de activiteiten bij Cultuurhuis Delft, in de wijken Voorhof en Buiten. In de expositie zie én hoor je echte verhalen van Delftse inwoners. Achter de kunstwerken die te zien zijn, zitten verhalen die het verdienen om vertelt te worden. Verhalen over grote, maar ook over kleine onderwerpen. Altijd persoonlijk en echt. De expositie is te zien in Bibliotheek DOK Voorhof, aan de Duke Ellingtonstraat 203 in Delft. Door het jaar heen wisselt het werk in de expositie.

Lees ook:

Deel dit bericht