Highlight ╳ Cultuurhuis

Geplaatst op: 8 februari 2024

Vanuit Cultuurhuis Delft werkten Studio 015 en Open Studio Delft mee aan een lichtinstallatie op Highlight Delft dat van 15 tot 17 februari te zien is in OPEN. Kom je ook kijken?

Highlight Delft

De afgelopen maanden werkten we aan een superleuke samenwerking met het lichtfestival Highlight Delft. Vanuit Cultuurhuis Delft werkten we mee aan een installatie van KITE dat tijdens het festival te zien is, op 15, 16 en 17 februari 2024 in de locatie OPEN aan het Vesteplein 100 in de binnenstad. We zijn enorm trots op dit traject en het resultaat! Kom je ook een kijkje nemen?

Studio 015

In december kwamen de begeleiders van KITE langs bij de meiden van Studio 015, bij onze locatie in The Mall. Na uitleg gingen ze aan de slag op de iPad met animaties en projecties. Zo bouwden ze mee aan een nieuwe wereld met ‘diertgens’. Het eindresultaat is een prachtig lichtkunstwerk.

Studio 015 is een community van Cultuurhuis waar meiden van 10 t/m 17 jaar creatieve workshops van kunstenaars volgen. Meer info.

Open Studio

Niet alleen de meiden van Studio 015 werkten mee aan de installatie. Ook de muzikanten bij Open Studio Delft hebben meegeholpen. Zij maakten een ‘soundscape’, dat via een geluidsinstallatie bij het kunstwerk wordt afgespeeld. Zo bijzonder!

Open Studio Delft is een muzikale broedplaats van het Cultuurhuis die wekelijks bij elkaar komt om te repeteren. Meer info.

Highlight Delft

De kunstinstallatie is te zien op het festival Highlight. Kom je ook een kijkje nemen en stap je in de wereld van de ‘diertgens’?

  • Wanneer: 15, 16 en 17 februari

  • Tijd: 17.30 – 23.00 uur

  • Waar: OPEN Delft, Vesteplein 100

  • Toegang: Tickets koop je via Highlight Delft.

  • Kinderen onder de 14 jaar zijn gratis.

Foto in de header: De meiden van Studio 015 werken op de iPad aan het lichtkunstwerk. Fotograaf: Maaike Kalkhoven.

Deel dit bericht