Muziek overbrugt verschillen

Geplaatst op: 18 januari 2024

In het tijdschrift Delfts Leven van De Laatste Eer verscheen een artikel over de Open Studio van Cultuurhuis Delft. Het benadrukt de verbindende kracht van samen musiceren.

Delfts Leven - De Laatste Eer - Open Studio Delft

Voor het magazine Delfts Leven van De Laatste Eer kwam de redactie langs bij Open Studio Delft voor een interview: “Wij delen graag mooie momenten van het Delftse Leven en gaan op pad naar inspirerende verhalen over Delft en Delftenaren.” Dit interview kreeg de titel ‘Muziek overbrugt verschillen’. Het verscheen in de december 2023 editie van het tijdschrift.

Hieronder lees je twee passages uit het interview:

Proeftuin voor bandjes

“In de upcyclewerkplaats van Stichting Stunt is plaats voor meerdere bandjes die in afzonderlijke ruimtes met versterkte apparatuur kunnen spelen zonder elkaar te storen. Hier vinden we mensen die al een instrument kunnen bespelen en die graag samen met anderen muziek maken. Bij de ingang gaat het jongerenbandje The Hour Shift los op hun elektrische gitaren en drumstel. Bassist Avinash Sluijter (15) werd door zijn vriendin meegenomen naar de Open Studio. “Ik vind het leuk om met anderen te spelen en nummers uit te wisselen en het motiveert me om meer te oefenen. Ik wil na school professioneel verder in de muziekwereld. Of, als dat niet lukt, als muziekdocent, maar dat is plan B.”

Verbindend

“Marjet benadrukt de verbindende kracht van samen musiceren. “Dit is echt iets anders dan 1-op-1-muziekles. Als je samen muziek maakt, dan ontstaat er iets. Iedereen heeft zijn eigen achtergrond, levensfase en muzikale traditie. Onze coaches verbinden elementen uit de ene stijl aan de andere. Bij de opera deden bijvoorbeeld ook jongeren mee. Zoals Frerik, een rapper van 32 jaar, die uit volle borst meezong. Zo ontstaan verrassende nieuwe combinaties.”

Het hele interview lezen? Je vindt het hieronder of download het artikel.

Delfts Leven - De Laatste Eer - Open Studio Delft

Deel dit bericht