Open Studio op dinsdag

Geplaatst op: 23 maart 2023

Sinds de start van Open Studio Delft in 2021 heeft dit initiatief zich doorontwikkeld tot dé muzikale broedplaats van Delft. Benieuwd welke stappen er al zijn gezet?

Open Studio

Open Studio

Open Studio Delft is dé broedplaats voor podiumtalent in Delft. Dit initiatief, bedacht door Marjet Roerink, ging in september 2021 van start. Sindsdien heeft Open Studio zich doorontwikkeld en weten veel Delftenaren ons te vinden.

De bijeenkomsten van Open Studio zijn gestart in 2021 op de donderdagavond bij Stichting Stunt. Tegenwoordig zijn de oefensessies op de dinsdagavond, is de aula van Abtswoude Bloeit erbij gekomen als tweede locatie en is Open Studio uitgebreid met een wijkkoor en theaterworkshops. Naast deze veranderingen zijn er ook vele successen geboekt in de afgelopen 1,5 jaar. Zo werd Open Studio tijdens de eerste editie van de Popdelft Music Awards uitgeroepen tot winnaar in de categorie ‘Beste Nieuwe Initiatief van 2022’! Ook organiseerden ze een zomercursus waarin je zelf een nummer leerde schrijven.

Optreden
De muzikanten van Open Studio Delft hebben regelmatig optredens, want podiumervaring is een belangrijk onderdeel van de Open Studio. Zo speelden ze op Burendag 2021 en 2022, op het Pionierskwartierfestival en met Open Monumentendag  in 2022. Ook stonden ze in 2022 al meermaals op het podium van Theater de Veste: in juni met Maartje en Kine met het wijklied ‘Delfts Kruit‘ en in november met de muzikale vertelvoorstelling van Woord & Draad. Met dit laatste initiatief speelden ze in maart 2023 ook in Museum Prinsenhof Delft.

Dinsdagavonden
Elke dinsdag tussen 19.00 en 22.00 uur kun je aansluiten bij Open Studio Delft. Onder begeleiding van professionele coaches ga je aan de slag met jouw ambities. Sluit aan bij het wijkkoor, theaterworkshops, bandcoaching & songwriting. Vooraf wordt er vaak gezamenlijk gegeten bij de buurtkoks in Abtswoude Bloeit. Individuele zang- en/of theatercoaching is ook mogelijk op afspraak.

Locatie Abtswoude Bloeit, Aart van der Leeuwlaan 332

  • Wijkkoor Nootgeval – 19.00 – 20.30 uur – Zing mee met het wijkkoor. Oefen met zangtechnieken en sta stil bij zang-technische vragen.
  • Theaterworkshops – 20.45 – 22.00 uur – Leer via improvisatietheater hoe je op een podium staat. Wat straal je uit en welk verhaal vertel je?

Locatie Stichting Stunt, Vulcanusweg 307

  • Bandcoaching & songwriting – 20.00 – 22.00 uur – Speel samen met andere muzikanten in jamsessies, werk aan nieuw en afwisselend repertoire en ontwikkel je skills als muzikant en/of songwriter.

Heb je vragen of wil je meedoen met Open Studio Delft? Mail dan naar aanmelden@cultuurhuisdelft.nl. Je bent altijd van harte welkom om vrijblijvend een keer te komen kijken.

Foto: Open Studio sessie bij Stichting Stunt (Fotograaf: Marjet Roerink)

Deel dit bericht