Muziekfestival Pionierskwartier

Geplaatst op: 2 november 2023

Bij het Pionierskwartierfestival verzorgde Open Studio een groot deel van de programmering. De acts Good Days, The Hour Shift, Laser Lemon, Stackademics en Crackling Leaves traden hier op.

Open Studio - Laser Lemon - Pionierskwartierfestival - 26-08-2023 - Suzanne Vissers

Op zaterdag 26 augustus vond het tweede Pionierskwartierfestival plaats bij de Tiny Houses aan de Vulcanusweg. Sinds de eerste editie in 2022 hebben wij een leuke samenwerking met de organisatie van dit festival. Wij verzorgen met de Open Studio Delft namelijk een groot deel van de muzikale programmering.

Springplank

Dit jaar traden Open Studio acts Good Days, The Hour Shift, Laser Lemon, Stackademics en Crackling Leaves op. Voor Good Days en The Hour Shift was dit hun eerste optreden ooit. Dat het festival een mooie springplank is bewijst Crackling Leaves, zij traden vorig jaar voor het eerst op tijdens het Pionierskwartierfestival en zijn in een jaar tijd uitgegroeid tot een bekende band in Delft en omstreken. In het najaar brengen ze zelfs een EP uit.

The show must go on

Het festival was qua weer zeer wisselvallig. Na twee prachtige optredens van Good Days en The Hour Shift in de stralende zon begon het ineens te stortregenen. Met zeilen hebben we onze apparatuur moeten beschermen tegen de regen. Toch mocht dit de pret niet drukken, na een vergelijking met Pinkpop in de stromende regen kon het optreden na de eerste zonnestralen weer beginnen.

Toen het aan het einde van de set weer begon te regenen speelden de bandleden hun laatste nummer van onder het zeil. Weer of geen weer: the show must go on! Gelukkig bleef het de rest van de middag en avond droog en hebben we in de zon kunnen genieten van de optredens van Stackademics en Crackling Leaves.

Foto: Laser Lemon op het Pionierskwartierfestival. Fotograaf: Suzanne Vissers

Deel dit bericht