4 vragen aan Victor van Open Studio

Geplaatst op: 10 april 2024

Bij de Open Studio Delft lopen meerdere coaches rond om de muzikale talenten te begeleiden en te laten groeien. Om je een inkijkje te stelden we de nieuwe muziekcoach Victor vier vragen.

Victor Wang

Je bent sinds kort muziekcoach bij Open Studio Delft, kun je hier meer over vertellen? Wat doe je precies?

Victor: “Als muziekcoach help ik muzikanten van allerlei niveaus bij de vragen waar ze op dat moment mee zitten. In de praktijk kan dit van alles zijn. Zoals voor het eerst leren samenspelen met medemuzikanten, maar ik kan ook iemand helpen bij de compositie van een zelfgeschreven nummer.”

Wat vind je zo leuk aan het coachen bij Open Studio Delft?

Victor: “Ik geniet van de variatie die een avond kan brengen. Ook als coach heb je de ruimte om lekker creatief te zijn met muziek. En natuurlijk de leuke collega’s!”

Vertel iets over jezelf. Wie ben je, wat is je achtergrond en waarom ben je muziekcoach geworden?

Victor: “Ik heb Open Studio Delft leren kennen als deelnemer. Na een aantal maanden samen muziek te maken, en hier en daar mensen op weg te helpen, werd mij gevraagd of ik interesse had in deze functie. Naast muziekcoach ben ik ook gitaardocent, en werk ik bij Theater de Veste als floormanager.

Is er nog plek om mee te doen en hoe kun je je opgeven?

Victor: “Er is zeker plek om mee te doen! Of je nou lekker met andere aanwezigen versterkt of onversterkt wil jammen, liedjes wilt delen en instuderen in een kleiner gezelschap, of liever even individuele coaching wil, er zijn coaches met verschillende expertises en ruimtes waar je hiervoor de vrijheid hebt! Kom gerust een keertje langs als je nieuwsgierig bent!”

Foto: Victor Wang speelt gitaar in Theater de Veste bij een optreden van Woord & Draad. Fotograaf: Esther de Cuijper.

Deel dit bericht