Anke vertelt over Studio 015

Geplaatst op: 14 november 2023

Anke is jongerenwerker en teamleider bij The Mall, de plek waar Studio 015 creatieve workshops voor tienermeiden organiseert. Waarom passen deze initiatieven zo goed bij elkaar?

Studio 015

Kun je iets over jezelf vertellen?

“Mijn naam is Anke, naast jongerenwerker ben ik ook teamleider bij The Mall. Ik ben hier 12 jaar geleden als stagiair begonnen en nooit meer weggegaan. Ik werk hier met de groep kinderen en jongeren boven de 10 jaar.”

Kun je iets vertellen over The Mall?

“The Mall is een jongerencentrum voor iedereen van 7 t/m 23 jaar. We hebben per leeftijdscategorie verschillende inloopmomenten. We zijn echt een 2e huiskamer in de wijk. Een veilige plek om te zijn, een kopje thee te drinken en spelletjes te spelen. Ook helpen we wanneer nodig met hulpvragen of kunnen we doorverwijzen.”

Waarom past Studio 015 zo goed bij The Mall?

“We hebben hier veel creatieve meiden die niet altijd de mogelijkheden hebben om dit verder te ontdekken of niet precies weten wat er allemaal bestaat op dit vlak. Het is echt super leuk dat Studio 015 dit de meiden wel kan bieden en hen zo kennis laat maken met allerlei creatieve activiteiten. We zijn echt heel blij met deze leuke samenwerking!”

Wat zijn voor jou de mooie momenten bij Studio 015?

“Ik vind de Meiden Events in de vakanties erg leuk, omdat ze heel groots zijn. Maar ik vind het ook heerlijk om de meisjes tijdens de workshops lekker bezig te zien, zoals met keramiek en muziek. Iedereen maakt dan z’n eigen creatie en ze leggen echt iets van zichzelf erin. Ook vind ik het geweldig dat de meiden ook zelf onderwerpen bedenken of zelfs workshops gaan geven. Zo wordt het echt een activiteit voor en door de meiden zelf.”

Foto: Aan de slag met keramiek bij Studi0 015. Fotograaf: Maaike Kalkhoven.

Portret van Anke, gemaakt door Maaike Kalkhoven:

Profielfoto Anke Studio 015

Deel dit bericht