Crea workshops voor meiden

Geplaatst op: 9 november 2023

Studio 015 nodigt jonge vrouwelijke kunstenaars uit om workshops te geven aan tienermeiden. Zo kunnen de meiden steeds iets nieuws uitproberen en ontdekken.

Workshop Studio 015

Bij Studio 015 van Cultuurhuis Delft gaan meiden van 10 t/m 17 jaar creatief aan de slag. Van dans tot illustratie en kalligrafie tot fashion. Elke maand zijn er creatieve bijeenkomsten in Jongerencentrum The Mall aan de Hermesstraat 65. Daarnaast is er elke eerste maandag van de schoolvakanties een groots meidenevent met sport, beauty en kunst bij Wijkcentrum Buitengewoon aan Mozartlaan 670.

Cultuurcoach Maaike

De activiteiten bij Studio 015 worden georganiseerd en begeleid door cultuurcoach Maaike Kalkhoven. Ze is zelf ook kunstenaar en werkt veel met keramiek. “Kunst kent veel verschillende vormen. Bij Studio 015 kunnen de meiden ontdekken wat zij graag willen doen of wie zij zijn. Waar ben jij goed in? Wat wil je graag leren? Wat heb je nodig om te groeien?”

Vrouwelijke kunstenaars

Door elke keer een andere jonge vrouwelijke kunstenaar uit te nodigen voor een workshop kunnen de meiden in een veilige omgeving steeds iets nieuws uitproberen. De jonge vrouwelijke kunstenaars zijn een rolmodel voor de meiden. “Wie weet vind je iets dat je zo blij maakt, dat je ermee door wilt gaan.” 

Voor meiden door meiden

Daarnaast geeft Maaike de meiden ook zelf de kans om de touwtjes in handen te nemen: Hiba (15 jaar) kan bijvoorbeeld fantastisch dansen en wil later danseres worden. In november geeft ze op haar verzoek haar allereerste eigen dansles bij Studio 015 aan de andere meiden!

Foto: Aan de slag met schilderen en graffiti bij Studio 015. Fotograaf: Maaike Kalkhoven

Deel dit bericht