Cultuurhuis Vertelt breidt uit!

Geplaatst op: 27 september 2024

Sinds 17 september is een tweede expositie locatie geopend van Cultuurhuis Vertelt! Naast DOK Voorhof kun je nu ook kunstwerken bekijken bij WijWest in De Hoven Passage.

Patronen en keramiek

Cultuurhuis Vertelt WijWest

In de tentoonstelling Cultuurhuis Vertelt zie je kunstwerken en de verhalen van deelnemers aan de activiteiten bij Cultuurhuis Delft, in de wijken Voorhof en Buiten. Sinds 12 december 2023 kun je Cultuurhuis Vertelt het hele jaar door bezoeken in Bibliotheek DOK Voorhof, aan de Duke Ellingtonstraat 203. Om de paar maanden is er weer ander werk te zien.

Goed nieuws! Vanaf 17 september is er ook een Cultuurhuis Vertelt expositie te zien bij WijWest Dichtbij in De Hoven Passage, tegenover de supermarkt Dirk van den Broek. We trappen daar af met een tentoonstelling over patronen, gemaakt met textiel en keramiek, van de vrouwen van het Creatief Atelier. Nog te zien t/m 28 oktober 2024.

  • Datum: 17 september t/m 28 oktober
  • Tijd: Maandag t/m vrijdag, 9.00 t/m 17.00 uur
  • Waar: WijWest Dichtbij, Troelstralaan, De Hovenpassage, tegenover supermarkt de Dirk

Patronen in textiel en keramiek

In het Patronen Project van cultuurcoaches Funda Göçer en Maaike Kalkhoven hebben meer dan 25 Delftse dames hun eigen unieke patronen ontwikkeld. Wat begon als een papieren ontwerp, groeide uit tot kunstwerken in keramiek en textiel. Gedurende 12 dinsdag ochtenden werkten de dames aan een tijdlijn van patronen, met als hoogtepunt een tegel waarin keramiek en textiel samenkomen.

De expositie toont niet alleen de eindresultaten, maar ook de dames in actie terwijl zij werken aan de creaties. De inspiratie voor de patronen komt vanuit diverse culturen over de hele wereld, en patronen die we zien dichtbij huis.

Een aantal kunstwerken uit de expositie

Foto’s: Header – Vrouwen aan de slag in het Creatief Atelier. Galerij – Kunstwerken gemaakt in het patronen project. Fotograaf: Esther de Cuijper.

Deel dit bericht