Vrouwendag 2024 in de Buitenhof

Geplaatst op: 14 februari 2024

Op vrijdag 8 maart vieren we Internationale Vrouwendag 2024 in de Buitenhof. Van 10.00 tot 20.00 uur is er van alles te doen. Kom jij ook een kijkje nemen op deze feestelijke dag?

Vrouwenkoor / Vrouwendag

Cultuurhuis Delft viert elk jaar Vrouwendag. We vinden het belangrijk om stil te staan bij de sociale, economische, culturele en politieke prestaties van vrouwen en dit te vieren. Elk jaar is deze dag een terugkerend succes gevuld met gezelligheid, gesprekken, lekkere hapjes, muziek en workshops. Voor een terugblik op voorgaande jaren kun je de foto’s terugzien van 2022 en 2023.

Je bent op vrijdag 8 maart 2024 de gehele dag van harte welkom. Deze dag organiseren we samen met onze partners in de wijk: CanIDream, Delft voor Elkaar en de Rode Feniks. Kom jij ook een kijkje nemen op deze feestelijke dag? Alle activiteiten zijn gratis. We kijken ernaar uit je te zien op vrijdag 8 maart!

Programma Vrouwendag 2024

  • 10.00 – 15.00 – beauty activiteiten zoals henna, nagels lakken en een kapper, door de Rode Feniks

  • 11.00 – 14.00 – gesprekstafel met verschillende experts over wisselende onderwerpen, zoals opvoeding of ondernemen, door Delft voor Elkaar

  • 12.30 – 14.00 – soep van Monireh, door Cultuurhuis Delft

  • 14.15 – 15.15 – workshop aquarel schilderen door Neyruz Abou Jamra, van Cultuurhuis Delft

  • 16.00 – 20.00 – Acts + DJ van CanIDream

  • 17.00 – 18.00 – optredens van Het Cultuurhuis Vrouwenkoor en De Vrolijke en Gelijkgestemde Nootjes

Aquarel workshop

Nog geen ervaring met schilderen? Geen probleem, iedereen kan meedoen! Onder begeleiding van kunstenares Neyruz Abou Jamra maken we kleine schilderijtjes van 7×7 cm met aquarelverf. Je kunt meerdere technieken uitproberen. Schilderen werkt heerlijk ontspannend en met elkaar maken we er een gezellige middag van. Alle materialen liggen voor je klaar.

Optreden door twee koren

Aan het eind van de middag zijn er optredens van twee koren, die onder begeleiding staan van dirigent Leonie Bolleboom. Het Vrouwenkoor Cultuurhuis zingt liederen in verschillende talen, zoals Arabisch, Engels, Turks, Nederlands, Afrikaans, Papiamentu en meer. Vandaag treden ze voor je op tijdens Vrouwendag! Het koor De Vrolijke en Gelijkgestemde Nootjes is een Delfts kamerkoor.

Lees ook:

Foto in de header: Fotograaf: Esther de Cuijper

Deel dit bericht